header_small_2.png
header_small_3.png

Ozonator

Ozon generatoren zijn er in verschillende uitvoeringen, namelijk een elektronische "corona-discharge" en de ozonator uitgerust met een UV Lamp.

Ozongas wordt geproduceerd als zuurstof wordt blootgesteld aan de "corona-discharge" of de "UV Lamp" (de ozonator). Wanneer ozongas wordt geïnjecteerd in het water van uw Spa, dan werkt het als een sterk desinfecteer middel dat de meeste bacteriën, die op dat moment in het water aanwezig zijn, dood. Water dat met ozongas is geïnjecteerd blijft langer helder en fris dan water dat is gedesinfecteerd met chloor alleen. Als u een ozonator gebruikt, kunt u de concentratie chloor in het water op de laagste schaal van uw water teststrips houden.

Water met ozongas geïnjecteerd is vele malen krachtiger dan gewone water desinfecteer middelen en bovendien kunt u minder chloor gebruiken in uw Spa. Uw Spa zal minder chloor gebruiken omdat het ozongas de meeste bacteriën dood. Dit betekend dat de "chemicaliën lucht" een stuk minder zal zijn, bovendien zult u minder last hebben van oog- en huidirritaties.

Ozongas komt op de volgende mannier in uw Spa ; in de ozonator zit een mengkamer, in deze mengkamer wordt zuurstof blootgesteld aan de "corona-discharge" of aan de "UV Lamp" met als gevolg dat het zuurstof wordt omgezet in ozongas. Aan de mengkamer is een luchtslang gemonteerd die vervolgens weer is aangesloten op een waterjet. Het water dat door deze jet stroomt creëert een soort vacuüm en zuigt zodoende het ozongas vanuit de mengkamer het water in. Sommige Spa's hebben een jet die speciaal is gemonteerd voor de toevoeging van ozongas aan het water. Deze jet zit meestal ergens gemonteerd in de bodem van de Spa. Als uw Spa niet een dergelijke jet heeft, dan wordt het ozongas via een normale waterjet geïnjecteerd.

De "corona-discharge" en de "UV Lamp" ozonators beschikken over een binnenwerk dat +/- 9000 uur werkt, na deze periode is het versleten en maakt de ozonator geen ozongas meer aan. Doordat ozongas wordt aangezogen via de mengkamer, blijven er ook "bubbeltjes" in het water zichtbaar als de ozonator geen ozongas meer aanmaakt. Om die reden raad de fabrikant dan ook aan dat elk spa-installatiebedrijf een administratie bijhoudt om zodoende de klant te informeren wanneer het tijd is om de ozonator te vervangen.

Spa Service Nederland houdt bij wanneer uw ozonator aan vervanging toe is, een maand voordat het tijd is om deze te vervangen wordt er contact met u opgenomen.

Referenties

Installatie

 

storing_groot