header_small_1.png
header_small_3.png

Controle van de waterkwaliteit

  • Algemeen. Door de waterkwaliteit binnen gespecificeerde limieten te houden heeft u meer plezier aan uw spa en verhoogt u de levensduur ervan. Dit is tamelijk eenvoudig, maar vereist regelmatige aandacht omdat de chemische eigenschappen van het water afhankelijk zijn van verschillende factoren. Er bestaat geen eenvoudige formule, en u kunt dit evenmin vermijden. Een slecht onderhoud van het water zal slechte en potentieel gevaarlijke condities voor uw gezondheid veroorzaken, en zelfs schade aan uw spa aanbrengen.Voor specifieke aanwijzingen over het onderhoud van de waterkwaliteit kunt u het beste Spa Service Nederland raadplegen. Deze kan u de passende chemische producten voor het onderhoud van uw spa aanbevelen.VOORZICHTIG: Bewaar de chemische producten voor uw spa nooit in het uitrustingsvak van uw spa.
  • PH controle. PH is een maat van relatieve zuurheid of alkaliniteit van water en wordt gemeten op een schaal van 0 tot 14. Het gemiddelde punt van 7 is neutraal. Boven dit punt is er sprake van een alkaline conditie, en onder dit punt van een zure conditie. In het spawater IS HET ZEER BELANGRIJK DAT EEN CONDITIE VAN 7,2 tot 7,8 BEHOUDEN BLIJFT. In geval van afwijkingen van deze waarden nemen de problemen proportioneel gezien toe. Een lage pH waarde heeft een corrosief effect op metalen in de spa. Door een hoge pH waarde zetten mineralen zich in het interieur af (aanslag). Bovendien wordt de reinigende eigenschap van producten ernstig in gedrang gebracht wanneer de pH waarde niet langer binnen het ideale bereik ligt. Dit is waarom bijna alle testkits van de spa een meetinrichting voor de pH waarde en voor het conserveringsmiddel hebben.
  • Andere additieven. Er zijn veel andere additieven verkrijgbaar voor uw spa. Sommige zijn nodig ter compensatie van een onevenwicht in het water, sommige helpen bij de cosmetische waterbehandeling, en andere zijn gewoonweg bestemd voor het gevoel of de reuk van het water. Spa service Nederland kan u advies geven op het gebied van additieven.

Referenties

Installatie

 

storing_groot